domingo, 21 de febrero de 2010

Projecte amics grans. Dificultats d'aprenentatge

http://www.tv3.cat/videos/326419


TV3 A LA CARTA
Projecte Amics Grans


El reportatge de Teresa Dalmau parla del "Programa Èxit", que es fa a més de 20 instituts de Barcelona per finançar el reforç escolar de nens i nenes amb dificultats d'aprenentatge. A més, el reforç el fan joves del mateix entorn que ells i que actuen com a models. Són els anomenats "amics grans".


Nois i noies de l’etapa de secundària fan reforç escolar a nens i nenes de 5 i 6 de primària. Els hi donen el suport escolar adequat perquè puguin pujar les seves expectatives, la seva autoestima, i amb això millorar el seu aprenentatge a fi de poder tirar endavant els seus estudis.

El projecte s’està realitzant a certs districtes de la ciutat del districte de Barcelona, i s’està aplicant a les àrees on els alumnes presenten més dificultats. A través d’aquest projecte de millora es fomenta:
- Una major vinculació de l’etapa de primària amb l’etapa de la Secundària.
- Una millora dels hàbits d’estudi consolidats a la primària, perquè també els portin a terme a la secundària.
- L’aprofitament dels referents normatius, per millorar el propi jo.
- Millorar i inculcar els hàbits de lectura.
- Millorar la comprensió.

Joves animadors/educadors (referents positius) treballen junts per ajudar a superar les dificultats i per canviar creences del propi jo negatives. En són un referent positiu per als joves amb dificultat, per fomentar la motivació, l’autoestima, i la confiança, i per superar reptes.

1 comentario:

  1. Bona experiència.

    Segueix així.

    Una coseta: no cal incloure totes les activitats d'AC al teu bloc (ho pots fer, si vols), però no cal.

    Ànims,

    ResponderEliminar