domingo, 31 de enero de 2010

DIMECRES (27-01-2010) PRESENTACIÓ DE L'ASSIGNATURA

PRESENTACIÓ DE L’ASSIGNATURA

Aquest és el primer dia de classe d’aquesta assignatura (Dificultats d’aprenentatge i intervención psicopedagòpgica). I és d’esperar que tractant-se de la carrera de psicopedagogia et trobis sempre amb la poca i la mateixa gent. Però aquesta vegada no, aquesta vegada érem més. Compartíem assignatura amb els de psicologia, cursant la nostra assignatura com a troncal i cursant-la ells com a optativa.

Primer la gent esperava davant de l’aula C-104. A continuació vam entrar-hi, i davant nostre el professor. Els enunciats dels quals ens va informar són:

- Avaluació continuada o examen final (25-05-2010). Com és obvi, quasi tothom es decideix per l’avaluació continuada, tot i que no dubto que n’hi pugui haver alguna excepció.

- Elaboració d’un “Bloc” personal a Internet. El bloc ha de contenir totes les elaboracions i informacions sobre els apunts adquirits al llarg de tota l’assignatura i les competències desenvolupades (60%).

- Un treball en grup. (20%)

- Un informe final (resum final de 3 pàgines com a màxim amb les nostres conclusions).

- Un exercici individual voluntari (20%).


El professor ens va dir que preferia la qualitat en lloc de la quantitat, i ens ho va demostrar escrivint a la pissarra: QUALITAT > QUANTITAT

A continuació ens va donar les seves dades (correu, telèfon de contacte, número de desptax...) i ens va dir que ens veuríem al següent dia (dijous dia 28).

És interessant mirar la guia docent de l’assignatura i saber que aprendrem a:

1.Reconèixer les manifestacions rellevants de les dificultats d'aprenentatge en diversos àmbits i diferenciar-les d'altres necessitats educatives.
2.Conèixer els principis i criteris essencials per a la prevenció, diagnòstic i intervenció de les dificultats d'aprenentatge.
3.Delimitar els àmbits d'actuació del psicòleg i del psicopedagog en el marc de la intervenció psicoeducativa en les dificultats d'aprenentatge.

Així segur que a través de la teoria i de la pràctica, tots els conceptes apresos en l’assignatura els podrem aplicar dia a dia al centre i a l’aula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario